Professie

Opgeleid als bedrijfsecononoom/bestuurlijk informatiekundige houd ik mij bezig met

  • Organisatiebesturing
  • Data-, informatie- en kennismanagement
  • Informatievoorziening & ICT

In het verleden heb ik gepubliceerd over (ICT) architectuur, business intellligence, datamanagement,  decision support, informatie- en kennismanagement en ICT strategie. In de periode 1990-2-17 heb ik een aan een scala raamwerken en modellen bijgedragen die ik, tot op de dag van vandaag nog, toepas in mijn dagelijks werk. Voorbeelden hiervan zijn: het (BI&DWH) architectuur & infrastructuur, de BI maturity scan en het BI maturity model, het informatie-ecosysteem, de VisionGuide methode en het TxO-model.

Na mijn VU universitair docentschap ben ik presentaties blijven doen en geef ik sporadisch (gast)college; hoewel het heel veel energie oplevert kost het voorbereiden ervan veel tijd. Maar uiteraard kun je me het vragen. Sinds het ontstaan van het (world wild) web ben ik verknocht aan het gebruik van het scala aan technologieën die dit heeft voort gebracht: web 1.o (m.n. bouwen simpele websites), web 2.0 (m.n. wiki’s, zoals mediawiki) en web 3.0 (semantic web, linked data, hoewel ik hands-on met het laatste nog weinig heb gedaan ;-)).

About the Author

Alle informatie op deze blog heeft Martin op persoonlijke titel geplaatst. 'Over Martin' vind je meer informatie via het hoofdmenu bovenaan de pagina.