Privé

blauw-gips1

 

Misseyer, wereldwijd één grote familie

Misseyer (wordt ook als Misseijer en Misseier geschreven) is wereldwijd feitelijk één grote familie. Ik schat dat er ongeveer 500-1000 Misseyers op de wereld zijn. De naam Misseyer is fonetisch ontstaan in de Zuidelijke Nederlanden. De roots van de Misseyers liggen in de plaaten Jette en Ganshorn, inmiddels voorsteden van Brussel. In het begin van de 19e eeuw is een Misseyer in dienst gegaan in het leger en toen naar Indonesië gezonden. Hij, of zijn kind, is in de tuinen bij Bogor gaan werken en vervolgens hebben Misseyers zich gesettled in Depok, een voorstadje van Jakarta. Aldaar wonen tegenwoordig nog veel Misseyers. De generatie van mijn ouders is dus in Indonesië geboren en getogen, in het kamp terechtgekomen en na de bevrijding naar Nederland gerepatrieerd. In de familienamenbank van het Meertens instituut (onderdeel van het KNAW) kun je zien dat in 1947 er geen Misseyers in Nederland woonden. Mijn grootvader M.P.J. Misseyer, met wie ik dezelfde geboortedag deel, is één van de bijna 3000 Nederlandse slachtoffers van de Birma spoorlijn (die waarschijnlijk bekender is via de klassieker: ‘Bridge on the River Kwai‘, zie ook deze IMDB-vermelding).

Van Mokum naar Uithoorn

Ik ben geboren op 7 september 1964 te Amsterdam en opgegroeid in Slotervaart en Uithoorn. Ik ben getrouwd met Jacqueline. Samen zijn we de trotse ouders van Marceline (1996), Mitchell (1999) en Micky (2003). Sinds 1994 wonen we in het Groene Hart: Alphen aan den Rijn. Je vindt me op LinkedIn (zakelijk), Picasa (privé) en Twitter (mixed). Hoewel ik nog accounts heb op Hyves en Plaxo, doe ik hier niks meer mee.

About the Author

Alle informatie op deze blog heeft Martin op persoonlijke titel geplaatst. 'Over Martin' vind je meer informatie via het hoofdmenu bovenaan de pagina.