Carrière

2017 – Heden: ‘bestuurder


Sinds 1 maart 2017 ben ik CIO van Unica. In het najaar van 2016 heb ik met een Ordina team Unica ondersteund in het formuleren van een nieuwe ICT-strategie. In die periode zocht Unica een directeur ICT. Na een paar maanden voelde het zo goed dat de uitdaging ben aangegaan verantwoordelijkheid te nemen en de geformuleerde ICT-strategie te implementeren. Vanaf het eerste moment gegrepen door de organisatiecultuur, het familiegevoel, de servicegerichtheid, het vakmanschap, een inspirerend directieteam en niet te vergeten de ongelofelijk mooie uitdaging die er ligt om de digitale transformatie vorm te geven en van Unica nóg meer een datagedreven organisatie te maken.

2014 – 2016: ‘adviseur’

Na 2 jaar besloten om weer de inhoud in te gaan. Externe klanten zijn toch anders. Van < 5% inhoud weer naar >95% inhoud voelt weer goed. Over bloggen gesproken. Het stopte hier toen ik van functie verwisselde en bij Ordina alle websites vervangen MET mogelijkheid voor medewerkers om te bloggen. Ik had er geen energie voor. Inmiddels is deze weer terug!

2012 – 2014: ‘bestuurder’

Sinds 1 maart ben ik CIO van Ordina N.V. (symbol: ORDI op de effectenbeurs te Amsterdam). Als CIO ben Ordina ben ik verantwoordelijk voor de interne ICT en IV. Wapenfeiten: flinke sanering en verhuizing van het applicatie- en systeemlandschap, assessment op kernapplicatielandschap, start met de vernieuwing van Ordina’s kernapplicatielandschap en vernieuwen van alle Ordina websites.

1999 – 2012: ‘adviseur’

Op 1 september 1999 ben ik bij Devote gestart als consultant. In 2001 is Devote overgenomen door Ordina. Vervolgens heb ik tot eind 2003 gewerkt bij Ordina Finance. Vanaf haar oprichting op 1 januari 2004 heb ik bij Ordina VisionWorks. VisionWorks valt tegenwoordig onder Ordina Business Solutions.

Tot en met 29 februari 2012 ben ik consultant geweest op het gebied van besturingsvraagstukken, informatiemanagement en ICT-vraagstukken in het algemeen. In de eerste helft van deze periode betrof dit voornamelijk business intelligence, data warehousing en decision support systems waarin ik voornamelijk als architect (analyse, ontwerp, realisatie, beheer) werkzaam ben geweest. In de tweede helft verschoof dit meer naar business-it alignment, corporate performance management, informatiemanagement en -voorziening en veel bredere business en ICT-vraagstukken, waarin ik meer als adviseur, assessor, project- en (interim) manager werkzaam ben geweest. De tweede helft onderscheidt zich ook t.o.v. de eerste helft doordat opdrachten een meer strategisch karakter hebben (met directies, ExCo’s, RvB/BoM als opdrachtgever).

1991 – 2002: ‘wetenschapper’

Van februari 1991 tot februari 2002 heb als universitair docent gewerkt voor wat nu is de Afdeling Information, Logistics and Innovation van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam. In september 1993 ben ik aan een promotieonderzoek begonnen dat ik op 12 oktober 1999 heb afgerond met het proefschrift: “Time, area, substance and human activity referenced emission inventory: towards a environmental policy monitor“. Promotoren waren prof. dr. H. Scholten en prof dr. ir. A. Holtgrefe; co-promotor was dr. E. Spoor, allen destijds verbonden aan de genoemde faculteit.

1990 – 1991: ‘ontwikkelaar’

Ik ben direct na mijn afstuderen korte tijd applicatieontwikkelaar (C, Ingres) geweest bij PSB B.V. Hoewel het mij prima beviel, zowel bedrijf als werk, heb ik mijn hart gevolgd toen de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (destijds nog de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie geheten) van de Vrije Universiteit (alwaar ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom/bestuurlijk informatiekundige) mij een universitair docentschap aanbood.

About the Author

Alle informatie op deze blog heeft Martin op persoonlijke titel geplaatst. 'Over Martin' vind je meer informatie via het hoofdmenu bovenaan de pagina.