Amsterdam en de ‘verdraaide’ waarheid

Amsterdam en de ‘verdraaide’ waarheid

Inleiding

Soms ben ik echt te laat. Maar een enkele keer laat ik het er niet bij en is het toch te leuk om hetgeen ik dan ben tegengekomen, aan te halen. Zeker wanneer het gaat over Mokum, ‘mijn’ Amsterdam (ik ben er tenslotte geboren, heb er de eerste 6 jaar van m’n leven en tijdens mijn studie gewoond en ben er behoorlijk wat keren uit geweest). Hoewel het onderwerp dus al op vele sites is aangehaald en bekeken, vind ik het te leuk om even te laten zien hoe moralistisch en conservatief  een flink deel van de Verenigde Staten (via beeldvorming, letterlijk en figuurlijk) is c.q. wordt gemaakt. Ook is dit een aardig voorbeeld hoe je met eenvoudige middelen een antwoord kunt samenstellen en via social media kunt verspreiden, mét effect…. Waar gaat dit over?

Bill O’Reilly ‘Culture Warriors’: Amsterdam – A cesspool of corruption, crime ….

Conservatief 1e klas Bill O’Reilly, een bejubeld presentator in  de Verenigde Staten, heeft een show die door de Amerikaans nieuwszender Fox News wordt uitgezonden.   Bill is een typische Republikein, die predikt dat alles uit/van/volgens de Verenigde Staten gebeurt goed is, en al het andere is slecht. Hij vindt Nederland dan ook een vrijstaat en veel te liberaal en creëert hierom een spookbeeld waarin de kans groot is dat Obama de VS in een soort Amsterdam gaat omtoveren (hel en verdoemenis). Bizar om te zien hoe Bill de feiten verdraait….  De ‘Culture Warriors’ in onderstaande filmpje zijn Margaret Hoover (homepage) en Monica Crowley (homepage).

http://www.youtube.com/watch?v=CwbwgnUW2Ic

Robbert Nieuwenhuijs en Elian Wils van BigShots reageren met ‘The Truth about Amsterdam’

Deze post zou eigenlijk moeten beginnen met het feit dat ik onlangs op BNR een interview hoorde met Amsterdammer Robbert Nieuwenhuijs (26) die samen met de Elian Wils (28), beide van Bigshots, en echte Amsterdammers, het niet kon laten en een reactie hebben gemaakt getiteld ‘The Truth about Amsterdam‘ en deze op YouTube hebben geplaatst. Tot hun verbazing werd dit filmpje een daverend succes en haalden ze de media, van Het Parool tot en met Radio 1 en BNR en zelfs verschillende nieuwszenders.

Bill O’Reilly’s reactie op The Truth about Amsterdam’

Tot de verbazing van de makers van de Truth about Amsterdam, reageerde Bill O’Reilly op het ‘propaganda filmpje met een vernieuwd item. Feitelijk zegt hij dat de makers de waarheid verhullen en hij laat weer dezelfde beelden zien. Bill gaat helemaal niet in op het filmpje, maar komt terug met de oude beelden en de Culture Warriors Margaret Hoover (homepage) en Gretchen Carlson (bio @ Fox News).

Michiel Mulder, PvdA, reageert (op NOS)

Michel Mulder van de PvdA heeft ook Bill gevraagd om zelf eens naar A’dam te komen en vast te stellen dat wat hij propageert eigenlijk best wel allemaal meevalt. Helaas, tot nu toe heeft Bill niet gereageerd op de belangstelling. Eigenlijk moeten we Bill O’Reilly dankbaar zijn. Immers, positief denkend als we zijn, komen er natuurlijk veel meer toeristen naar Amsterdam om vast te stellen dat het met het liberalisme, anarchie, e.d. wel meevalt…


Vervolg

Robbert en Elian zijn bezig met een nieuw filmpje, voor die tijd hebben ze al een website in de lucht gebracht, www.thetruthaboutamsterdam.com waar je behalve de bovenstaande filmpjes ook een forum vindt. Voor de genieters is het nu even afwachten hoe de nieuwe film van Bigshots er uit zal zien, genieten wordt het zeker…  Oh ja, mocht je je eigen leuke filmpjes hebben gemaakt over de Truth about Amsterdam, dan kun je ze natuurlijk melden op de genoemde site of gewoon op YouTube plaatsen.

Referenties

Copyright

Titelfoto: Stewart Leiwakabessy / CC BY-NC-SA 2.0

About the Author

Martin Misseyer (1964) is als CIO werkzaam bij Ordina. Zie de pagina 'Over Martin ...' Alle onderwerpen en commentaren van zijn hand zijn op persoonlijke titel gemaakt.