Vroemmmm, vroeemmm, …

Vroemmmm, vroeemmm, …

blauw-gipsVandaag, 12 juli 2009 heb ik weer autogereden. Op zich niet zo bijzonder zou je zeggen, echter op 20 mei jongstleden scheurde ik na 2 minuten voetballen met de ouders en kinderen van het voetbalteam van m’n zoon Mitchell. In een eerdere post is dit uitgebreid beschreven. Waar de eerste zes weken voorspoedig verliepen, voel ik me vanaf het moment dat het gips er af ging (tot maandag 6 juli) gammel. Gammel omdat het gips stevigheid bood en mijn been nu (i) tamelijk slap is, (ii) de achillespees voor mijn gevoel korter is en (iii) behoorlijk stijf is. Waar ik met m’n (loop) gipsen been niet zo voorzichtig hoefde te doen, moet ik het nu des te meer. Heb me al een paar keer verstapt, lijkt wel alsof de enkelbanden op zijn minst zijn verrekt.

Hoewel het autorijden op zich wel gaat, de eerste keer durfden de kids niet mee -dat geeft vertrouwen-, merk ik dat de schanierende werking van de rechtervoet suboptimaal is. Ik kan dus niet met m’n voet in ruststand (hiel op de grond) van gaspedaal naar rempedaal ‘overpakken’. Het rempedaal zit gewoonweg te hoog. Om goed te remmen moet ik dus m’n voet een stukje in de lucht doen, rem een beetje intrappen en vervolgens de hiel op de grond zetten. Het in de lucht remmen geeft een pompend effect. Niet zo geweldig dus….

Op basis van het succesvol autorijden, ik heb in een kwartier in m’n eentje rondgereden, ben ik aan het eind van de dag met Mitchell en Micky naar Ice Age 3 gegaan. Prima film! Zaal was bijna uitverkocht. Uiteraard ging er een bak(je) popcorn om en, tot mijn verbazing, heeft Micky haar bakje wel en Mitchell bij lange na niet leeggegeten. Na de film lopende langs McDonalds maar even het thuisfront gecheckt. Hamburgers en cheeseburgers waren prima; scheelt weer afwas en kids blij. ‘t is tenslotte vakantie. Thuis lagen de kids pas om 10pm op bed. Maar morgen is het de eerste vakantiedag en kunnen de kinderen uitslapen.

2008 Villeneuve-LoubetAl met al kan ik weer alleen autorijden. Morgen (maandag 13 juli) voor het eerst in zeven weken alleen de snelweg op. Nu maar hopen dat het autoverkeer aardig is verminderd als gevolg van de vakantiedrukte. En zoals het er nu naar uitziet, aanstaande vrijdag en France, on y va, le Côte d’Azur, la Méditerranée, le soleil, des fromages, du vin, du plésir, jouer aux tennis (helas, mais pa pour mois), et cetera…

About the Author

Martin Misseyer (1964) is als CIO werkzaam bij Ordina. Zie de pagina 'Over Martin ...' Alle onderwerpen en commentaren van zijn hand zijn op persoonlijke titel gemaakt.