Atlassian Summit 2009

Atlassian Summit 2009

Zoals op deze blog is te lezen, ben ik warm voorstander van samenwerking en kennisdeling en omarm ik social software. Wiki’s, blogs, instant messaging, e.d. heb ik sindsdien geadopteerd. Als consultant moet ik ‘onafhankelijk’ zijn en in die hoedanigheid stoei ik zowel met open source (o.a. Apache, mediawiki, MySQL, Tomcat, xampp) als commerciële software. Natuurlijk wil ik wel af en toe kenbaar maken waar ik respect voor heb. Naast het gebruik van software/tools van de ‘grote jongens’, m.n. IBM, Microsoft en Oracle, maak ik al jaren gebruik van Google, dat inmiddels ook al een hele grote jongen is geworden. Hoewel een Google een net zo zakelijk bedrijf is als alle anderen, is het de corporate identity en de interne cultuur die het ‘m doen. Een ander voorbeeld van een jong bedrijf is Atlassian. Begonnen in 2002, zoals zovelen succesvolle IT-vendors in een garagebox in Sydney. in vergelijking met Google een Klein Duimpje, de oprichters spreken zelf in David – Goliath vergelijkingen, een zeer succesvolle IT-vendor in software voor (agile) development, testing, versioning,bug- en issue tracking en projectmanagement en collaboration (wiki). Onlangs werd de Atlassian Summit gehouden in San Francisco, Californië.

Inmiddels heeft Atlassian kantoren in Sydney, San Francisco, Amsterdam en Gdansk, meer dan 15k klanten en heeft ze sinds haar bestaan 100M$ omzet behaald. Het bijzondere van Atlassian is dat de producten die ze aan de man brengt zelf volledig gebruikt om deze producten ook te ontwikkelen.

 

About the Author

Alle informatie op deze blog heeft Martin op persoonlijke titel geplaatst. 'Over Martin' vind je meer informatie via het hoofdmenu bovenaan de pagina.